Samtalsterapi

Nästan alla kan någon gång i livet behöva samtalsterapi. Samtalsterapi kan behövas vid livskriserångest, depression, existentiella funderingar, skilsmässa, svek, sorg, problem på jobbet, konflikter, stress, svartsjuka, relationsproblem och annat som kommer längs livets väg. Man är varken galen, konstig eller svag om man går i samtalsterapi. Samtalsterapi blir allt mer vanligt och det som en gång varit tabu är idag en merit. Samtalsterapi handlar om att växa som människa och se kopplingen mellan tidigare händelser och sitt nuvarande mentala tillstånd. Samtalsterapi ger dig insikter och lär dig förstå andra men framför allt dig själv. Du lär känna dina egna känslor och tankar och kan börja släppa på både omgivningens och dina egna krav på dig själv.

”Innan jag bestämde mig för att gå på samtalsterapi kändes det dumt att behöva gå dit. Jag tyckte att jag borde kunna reda ut saker och ting själv. Det kändes nervöst första gången och jag visste inte vad jag skulle säga, men med Luiza blev allt så naturligt och jag öppnade mig själv på ett sätt jag aldrig trodde att jag skulle göra. Det var så befriande.”

Du börjar uppskatta dig själv och när man gör det är det även lättare att uppskatta andra och sitt liv. Det är alltid trevligt att vara med människor som trivs med sig själva. En människa som sätter värde på sig själv på ett sunt sätt har lätt för att vara snäll mot andra utan att det kostar dem något känslomässigt. Samtalsterapi kan hjälpa dig bli starkare och våga säga nej när det behövs. Det kan lära dig vad som är bra för dig i livet och vad du bör göra dig av med eller förändra. Samtalsterapi hjälper dig bli tryggare och kunna hantera nya situationer och motgångar lättare.

För mig är det viktigt att du känner dig trygg och förstådd. Jag vill att samtalsterapin ska vara givande och ögonöppnande för dig. Du ska känna dig starkare och få förståelse för dig själv, din miljö och dina val i livet. Du ser sammanhang som kan ha påverkat dig i ditt liv som du tidigare inte tänkt på. Det finns alltid en anledning till varför saker blivit som de blivit och tillsammans reder vi ut det och skapar förståelse. Att få så kallade aha-upplevelser är nog bland det bästa i samtalsterapin. Det är just den stunden polletten trillar ner som allt börjar klarna. Det är också det som är mitt mål.

Det är svårt att svara på hur många sessioner som behövs, det är väldigt individuellt. Vanligtvis kommer man tätare i början för att sedan utöka tiden mellan samtalen. Alla samtal sker under tystnadsplikt.

Välkommen!

Gå gärna in på Referenser för att läsa hur andra utvecklats med hjälp av terapi.

Vill du veta mer om mig klickar du här.