Hypnos och Hypnoterapi

Hypnos ger dig frihet, styrka och ändrar beteenden som tyngt dig hela ditt liv. Med hypnoterapi kan många saker lossna för dig och du kan äntligen börja leva ditt liv som du vill. Hypnos har förändrat livet för många, numera lyckligare, människor. Mår du dåligt längtar du sannolikt, precis som många andra, efter att förstå dig själv, ditt beteende och få svar på varför du mår dåligt. Att få svar och hitta orsaken är obeskrivligt befriande. Hypnosen tar dig direkt till ditt undermedvetna som fattar ca 90% av besluten du dagligen tar. Det undermedvetna är ditt verkliga du, där finns känslor och erfarenheter som behöver förändras för att du ska kunna agera annorlunda och känna dig bättre. Det unika i min hypnos & hypnoterapi är att jag även arbetar med samtalsterapi som är till stor fördel i hypnosen. Jag förstår dig och dina känslor mycket bättre. Dessutom kan du kombinera samtalsterapi med hypnoterapi vilket många uppskattar.  

 

”Jag har sedan 2 år tillbaka lidit av depression ångest och oro – utbrändhet. Efter att jag försökte med KBT terapi i 1 år och testat både oronedsättande och antidepressiva utan resultat hade jag inget annat än att även vända mig till Luiza och hypnosterapi. Många tror som jag att man hamnar i djup sömn och vaknar efteråt och så är allt bra. Efter några samtal med Luiza bestämde jag mig att testa hypnos. Hon lyckades med att få mig helt avslappnad och minnas stunder där jag har känt att jag inte har blivit omhändertagen eller uppskattad. De flesta upplevelser kretsade runt min barndom och mina föräldrar som säkert trodde att jag klarar mig och att deras sätt och stöd räckte men i själva verket satt oro och sorg långt tillbaka i tiden. Jag grät under hela hypnosen och fick pratat ut om vissa händelser mestadels med min mamma. Efteråt kändes det så lätt men jag var orolig att detta är bara tillfälligt och att inget särskilt har skett med mig och min situation. Efter att par dagar och veckor upptäckte jag att min ångest oro och depression har lättat och att jag tog vissa oroväckande situationer mer lättsamt än innan. Nu ca 3 mån senare mår jag mkt bättre och mestadels nästan helt återställd. Jag står upp för det jag tycker och är mer tydlig när någon sårar eller gör mig ledsen. Även dessa stunder har blivit färre med tiden då mycket av min oro har försvunnit och även min självkänsla har stärkts. Jag ser fram emot fler hypnos sessioner med Luiza.” Catharina, 37 år

 

Nedan följer ett urval av vad hypnos kan användas till:

  • Hypnos mot ångest
  • Hypnos mot depression
  • Hypnos för sorgbearbetning
  • Hypnos för bättre självkänsla
  • Hypnos för bättre självförtroende
  • Hypnos för traumatiska minnen

 

Vad är hypnos?

Många tror att hypnos är vad de sett i filmer och på tv. Man kan lätt tro att hypnotisören eller hypnoterapeuten kan få människor att göra precis vad som helst men så är inte fallet. Hypnos är ett avslappnat och behagligt tillstånd då du är mer fokuserad i ditt undermedvetna. Man kan säga att alla någon gång varit i hypnos. Hypnos är till exempel när du åkt hiss och kommer till din våning utan att minnas hur du kom dit. Du hamnar också i hypnos varje gång du skall sova eftersom du hamnar i ett avslappnat tillstånd precis innan du somnar. En annan myt kring hypnos är att man sover och inte minns något. Det stämmer inte. Med andra ord är hypnos ett tillstånd du känner igen. Hypnos är ren avslappning som öppnar dörren till ditt undermedvetna där minnen som kanske skadat dig ligger. Man kan säga att det undermedvetna innehåller information som du kan ana finns där men som du inte tänker mycket på. Det är där mitt arbete som hypnoterapeut kommer in och för att reda ut det som skapar problem.

 

Hur arbetar jag med hypnos:

Hypnos är livsförändrande och mycket värdefullt, speciellt för de som nått den punkten att de är trötta på att må dåligt, leva med en fobi eller lida av depression och panikångest. Många som söker hypnoterapi har ofta innan de söker sig till hypnos sökt hjälp på andra håll. Men det är endast hypnos som tar dig direkt till kärnan. Som terapeut känner jag väl till detta eftersom jag i många år arbetat med samtalsterapi innan jag valde att även bli hypnoterapeut. Jag kan därför konstatera att hypnos är kraftfullt och väldigt effektivt. Att  länge ha arbetat med samtalsterapi gör mig ännu mer effektiv som hypnoterapeut eftersom jag har kunskap i hur livet kan påverka människor. När en klient berättar om sin problematik kan jag med min erfarenhet veta ungefär vad det kan bero på och därmed leda hypnoterapin åt rätt håll.  Som klient kan du själv välja om du vill ha samtalsterapi innan hypnoterapin eller om du vill ha hypnos och hypnoterapi direkt.  Att börja med samtalsterapi innan hypnos ökar tilliten vilket gör att du lättare kan slappna av och hamna i hypnotiskt tillstånd eftersom du vid det laget känner dig bekväm och vi har lärt känna varandra.

 

Hypnos är också effektivt för att ta kontroll över matbeteenden. Hypnos ger dig ett nytt förhållningssätt till mat och du får lättare att avstå onyttig mat. Det finns ofta en orsak till att man äter fel eller för mycket och med hypnos hittar man den orsaken. Jag kan också hjälpa till med kostrådgivning i samband med hypnosterapierna.

 

Varför är hypnos och hypnoterapi så effektivt?

Man kan beskriva det medvetna och det undermedvetna som ett isberg. Det medvetna är toppen av isberget och det undermedvetna är den delen som ligger under vattenytan som inte syns. Alltså är det undermedvetna mycket större än det medvetna och det innehåller mycket information. I hypnosen får du kontakt med ditt undermedvetna (den större delen av isberget), och  lösa upp negativa erfarenheter som det undermedvetna bär på. Det är dessa erfarenheter som kan leda till ångest, depression, relationsproblem, låg självkänsla, osäkerhet eller oönskade beteenden så som att röka eller att tröstäta som i sig leder till övervikt. Generellt försöker vi hitta information om oss själva i det medvetna men det är fel plats att leta på om man vill ha förändringar i livet. Med hypnos och hypnoterapi letar man på rätt plats och först då kan du få förståelse för dina svårigheter i livet. Du behöver inte ha en specifik problematik när du kommer på hypnos och hypnoterapi, det räcker med att något inte känns bra. Det är min uppgift som hypnoterapeut att genom din känsla hitta grundorsaken som ligger under ytan på isberget. Det är just det som gör hypnos så effektivt, den leder direkt till det undermedvetna. Hypnoterapi är spännande och förändrar liv. Har du uppfattningen om att inget kan hjälpa just det du upplever så vågar jag säga att du har fel. Det handlar om att hitta den terapimetod som fungerar för dig och inte ge upp på sig själv.

 

Vad krävs för att hamna i hypnos?

Kontrollen (tankar) är det största hindret för att hamna i hypnotiskt tillstånd. Vad jag menar med kontrollen är att sluta tänka och istället börja uppleva och känna. Det är känslorna som hittar kärnan till problematiken. För många kan detta vara svårt och det är därför viktig att jag som terapeut känns rätt för dig. Släpper du kontrollen (tankarna) har du också tagit dig igenom vad man inom hypnoterapin kallar för den kritiska faktorn. Precis som i mindfulness ska du släppa alla tankar och koncentrera dig på ditt inre. Tar du dig förbi den kritiska faktorn är du redo för de förändringar du vill ha. Här börjar den riktiga resan till ett liv utan det som hindrar dig från att leva det liv du vill leva.

 

Hur många sessioner krävs det:

Det är svårt att svara på hur många sessioner det kan behövas eftersom det beror på hur mottaglig du är och hur bra du är på att ta dig förbi den kritiska faktorn. Vanligtvis krävs det inte mer än 3-5 sessioner. När du bokat tid får du ett utskick med närmare information om hur sessionen går till.

Välkommen!

 

Gå gärna in på recensioner för att läsa hur andra utvecklats med hjälp av terapi.

Vill du veta mer om mig klickar du här.