Terapeut - Coach - Föreläsare

 

Jag är här för att hjälpa människor till ett mer värdefullt och välbalanserat liv. Genom mitt stöd växer mina klienter sig starkare och tryggare, och lär sig uppskatta livet på helt nya sätt. Hos mig kan du alltid känna dig trygg och lyssnad på. Jag bemöter varje individ med tillit och ett öppet sinne. Min kombination av kunskap, erfarenhet och passion gör mig inte bara effektiv, utan också äkta i mitt arbete.

Med mig behöver du aldrig oroa dig för att bli dömd eller missförstådd. Jag har erfarenhet av ett brett spektrum av mänskliga livssituationer, och min roll är långt ifrån att vara dömande. Det skulle vara en otjänst mot mitt yrke och mot dig. Samtalen vi kommer att ha är berikande, insiktsfulla och tar dig alltid ett steg närmare dina mål. Tillsammans utforskar vi samspelet mellan ditt förflutna, nutid och framtid, och förstår hur dessa element har format dig.

”När jag kontaktade Luiza så visste jag inte riktigt varför jag ville besöka henne. Jag hade en känsla av att något inom mig behövde grävas upp för min egna skull, för att min personliga utveckling kunde fortsätta framåt. Efter några samtal med Luiza så kom vi in på min barndom och jag fick svar på mycket om mig själv. Är det därför jag är som jag är idag? Är det därför jag känt så där? Hon hjälpte mig att reflektera över vad för krokben jag satt för både mig själv och mina relationer. Jag har fått ännu ett perspektiv på mig själv och djupare insikt för vem jag är och vad som gjort mig till den jag är idag. Det för mig är en underbar start på att bli det bästa jag kan bli i framtiden. Det känns väldigt tryggt och lugnt hos Luiza, hon är en människokännare, vilket gör det ännu lättare för henne att hjälpa till med det hon gör i sitt arbete.”

Fler referenser

En växande trend jag observerar är att allt fler söker sig till mig på grund av prestationsångest och höga krav på sig själva. Dessa krav kan handla om att uppnå en högre tjänst, tjäna mer pengar, umgås med ”rätta” människor, bo på ”rätta” platser, äta på ”rätta” restauranger, bära ”rätta” klädmärken, och så vidare – listan är oändlig. I grunden handlar det om en strävan att imponera, vinna respekt och acceptans, vare sig från andra eller från en själv, ofta en kombination av båda.

Ångesten som uppstår är priset för att ha förlorat sig själv, eller för att ha ignorerat det som verkligen betyder något. Många tror att dessa ”rätta” saker kommer leda till lycka, men i själva verket mår man bara sämre. Det kan även leda till utbrändhet, en situation som högpresterande individer ofta inte kan föreställa sig att de skulle hamna i. Det råder en föreställning om att man kan fortsätta i oändlighet.

Det är här jag kommer in i bilden. Tillsammans arbetar vi fram en strategi och sätter upp rätt prioriteringar för att hitta en mer harmonisk balans i livet.

Mitt eget liv har präglats av mobbning, osäkerhet och svek, erfarenheter som ger mig en djupare förståelse för människors upplevelser. Mina styrkor ligger i min mångfacetterade förmåga; jag kan vara både hård och rak samt empatisk och förstående. En kommentar jag uppskattar från klienter är: ”Finns det något du inte kan förstå mig i?”

Vill du veta mer om mig och hur jag kan hjälpa dig? Kontakta mig på info@luiza.se

Utöver terapiarbete håller jag även i föreläsningar, främst riktade till unga kvinnor och tjejer. Dessa föreläsningar fokuserar på ämnen som höga krav, rättigheter, respekt, hur man stärker sitt eget jag och hanterar svek och känslor. Föreläsningarna har lett till samarbeten med skolor där jag regelbundet träffar unga tjejer i syfte att öka deras självkänsla, diskuterar vi klokhet och sunt förnuft samt hur man undviker att bli utsatt eller utnyttjad på internet.

Jag är utbildad inom KBT & ACT, NLP – Neuro Lingvistisk Programmering, Hypnos & Hypnosterapi, EFT – Emotional Freedom Techniques och konflikthantering. Mitt val av utbildningar grundar sig i min övertygelse om att dessa är de mest effektiva metoderna inom terapi, coachning och personlig utveckling.

Luiza Elik

 

MEDIA

Hösten 2018 hörde GP av sig för att veta mer om hypnos och mat. Här kan du läsa mer:

http://www.gp.se/1.9645996

I februari 2017 ringde P4 Göteborg mig för att mina föreläsningar ”Hitta den rätta- eller åtminstone sluta hitta fel” väckte även deras intresse. Dagen efter stod jag i studion tillsammans med Stefan Livh!

Klicka på länken eller bilden för att lyssna.

https://youtu.be/umKddcTbXxc

 
Göteborgs-Posten blev nyfikna på min föreläsning ”Hitta den rätte – eller åtminstone sluta hitta fel”.

 

facebook