"Jag hjälper dig bygga
det liv du vill leva"

Recensioner

”Utåt sett såg mitt liv som yogalärare harmoniskt och balanserat ut, men under ytan kämpade jag med ett starkt kontrollbehov som ingen kunde se. Det gjorde att jag kände mig falsk och otillräcklig. Jag ville vara den person som andra trodde att jag var, men mitt inre liv berättade en annan historia.

Jag sökte hjälp hos Luiza och det visade sig vara ett avgörande steg i mitt liv. Trots att jag alltid trott att yogan kunde lösa alla mina problem, insåg jag genom terapin att vissa känslomässiga djup inte kunde nås enbart genom yoga.

Luiza hjälpte mig att förstå och bearbeta mina känslor på ett djupare plan. Genom våra sessioner lärde jag mig att släppa taget om mitt kontrollbehov och acceptera mig själv på ett genuint sätt. Detta har inte bara förbättrat mitt mentala och känslomässiga välmående, utan även gjort mig till en bättre yogalärare och människa.

Jag är otroligt tacksam för den vägledning och det stöd jag fått från Luiza. Om du känner att du lever ett dubbelliv eller kämpar med dolda känslor, kan jag varmt rekommendera Luiza. Den hjälp jag fått har varit ovärderlig och livsförändrande.”

Emelie, 32

 

”Vi bestämde oss för att gå i parterapi hos Luiza efter att ha upplevt en period av konflikter och missförstånd i vårt förhållande. Till en början var min man tveksam till idén, men efter bara några sessioner började vi båda märka positiva förändringar.

Luiza skapade en trygg och öppen miljö där vi båda kunde uttrycka våra känslor och behov utan rädsla för att bli dömda. Genom olika tekniker och övningar lärde vi oss att kommunicera bättre och förstå varandras perspektiv. Vi kunde snabbt se en förbättring i vårt förhållande, vilket gjorde oss mer sammanlänkade och lyckligare.

Det mest överraskande var hur mycket min man förändrades. Efter att ha sett hur effektiv terapin var för vårt förhållande, beslutade han att fortsätta gå till Luiza på egen hand för att arbeta med sina personliga utmaningar. Han har upplevt en otrolig utveckling i sitt självförtroende och sin förmåga att hantera stress och sin ledarroll på jobbet.

Vi är båda oerhört tacksamma för den hjälp vi fått från Luiza. Vår relation har blivit starkare än någonsin, och vi har båda växt som individer. Om du överväger parterapi, tveka inte. Det kan verkligen förändra ditt liv.”

Camilla och Marcus

 

”När jag träffade Luiza för första gången, hade jag fem år av besök inom allmänvården och psykiatrin. Jag var utmattad och såg henne som mitt sista hopp.

Men wow! Alltså, W-O-W. Efter vårt första möte fick jag en verklig uppenbarelse – ett ”halleluja-moment”. Luiza lyckades hitta det som jag så länge trott definierade mig. För första gången på väldigt länge kände jag mig fri, lättad och förstådd. Mitt sista hopp har nu förvandlats till en verklig möjlighet – en möjlighet att tro på ett liv där jag är fri och äkta.”

Charlotte, 37

 

”Våren 2017 var jag känslomässigt slutkörd och jag kände inget hopp om att hitta kärlek. Jag ville så gärna hitta kärleken men vågade inte tro på att jag var värd den och att det faktiskt skulle kunna gå bra, det hade det ju aldrig gjort innan.. Fick tips om Luiza och tänkte ”jag kan lika gärna gå dit, jag har inget att förlora”. Jag gick dit med ganska låga förväntningar men efter en timme hade jag med hjälp av henne förändrat hela min syn på kärlek och mig själv. Helt galet! Kändes nästan som för bra för att vara sant men det var de inte för bara några månader senare vågade jag tro på kärleken och hittade personen jag så länge letat efter och nu vi har fått en liten son! Kommer alltid vara evigt tacksam till Luiza för att hon hjälpte mig att våga tro på kärleken! Rekommenderar henne varmt. Jag kan LOVA att man inte ångrar att man gick dit!

Tack igen Luiza! Du är bäst!”

35-årig tjej

 

”Efter flera års flykt från mig själv med hjälp av alkohol och att ta allt som egentligen betydde något i mitt liv förgivet så kraschade jag en dag. Det blev en lång väg tillbaka till glädje och lust igen, Många av stegen tillbaka tog jag hos Luiza. Hon fick mig att titta in i mig själv i en lugn och trygg miljö. En hel del tårar blandat med skratt och insikter blev det. Hon gav mig verktyg för att hantera motgångar som jag kommer använda resten av mitt liv. Jag upplevde att jag blev sedd och hörd utan att bli dömd. Luiza har gjort skillnad i mitt liv och det kommer jag alltid vara tacksam för.”

Johan, 44

 

”Jag är så glad och tacksam att jag tog modet till mig att kontakta Luiza Elik, det var början på något riktigt stort. Jag har under många år gått I olika former av samtalsterapi men aldrig riktigt hittat det som på djupet påverkat mig. Med Luiza var det annorlunda, jag kände tidigt en tillit och en trygghet. Luiza har på ett fantastiskt sätt mött mig och genom sin professionalitet väglett och utmanat mig på ett djupare och bredare plan under tiden som vi träffats. Jag kände mig mig förstådd och dömdes inte. Jag fick också tillslut tillgång till mina känslor som jag så länge hållit tillbaka. För mig handlade det om en stor blockering som påverkat mig I livet, den var svår att hitta och låg djupt rotad. Luiza berättade om Hypnosterapi och jag trodde aldrig att de tre timmarna skulle vara så avgörande. Det var något helt annat mot vad jag först trott och jag tror att man måste uppleva det för att på riktigt kunna förstå. Det var helt otroligt att hamna I ett så avslappnat tillstånd och att uppleva det jag kände. Det var väldigt känslosamt och efteråt också overkligt men Luiza fanns där hela tiden vilket gjorde att jag kände mig trygg. Jag är fortfarande I början på min nya inre resa men jag ser ljust på framtiden och för första gången  börjar jag känna mig mer fri och lugn.”

Pauline, 31

 

”Jag var i ett långvarigt förhållande som inte kändes bra men visste inte vad som var fel. Jag var olycklig. Luiza satte ord på min relation som passiv-aggressiv, psykopat och narcissist. ”Det här är allvarligt”, sa Luiza. Det kändes så skönt att bli tagen på allvar. Jag började googla och hittade olika sidor och läste jättemycket. Allt stämde in på min pojkvän och jag fick ett ”wake-up call. I början ”blameade” jag mig själv och trodde att det var mig det var fel på, om jag hade gjort annorlunda så hade han inte varit sån. Men till slut började jag förstå att han aldrig kommer ändras och att det faktiskt är honom det är fel på. Jag förstod att det här är farligt för mig och det var farligt för mig.
Jag slutade skämmas och vågade berätta sanningen för mina föräldrar. Vi gjorde upp en plan och skickade ut honom ur min lägenhet på två veckor.
Jag fick PTSD, tillitsproblem, dåliga minnen dök upp och började en inre resa att städa upp och förstå varför jag hamnade där. Jag utbildade mig i alla begrepp som ”gas-lightning, crazy making och micro-ghosting” och insåg att mina tidigare relationer också varit dåliga.
När jag gjort slut började han precis så som Luiza hade sagt och jag kunde checka av alla hans försök till att behålla mig. Han erbjöd sig till och med att köra mig till psykakuten eftersom det var mig det var fel på. Han spred rykten bland vänner att jag var labil. Han projicerade saker på mig och jag visste aldrig var jag hade honom och vad han kunde reagera på.
Jag är så glad att jag vågade kontakta Luiza, hon fick mig att inse vad jag levde i och vem vet vad som hade hänt med mig om jag inte gjort det.”

33-årig tjej

 

”När jag gick i fyran fick jag panikångest och har kämpat med det sedan dess. Har haft problem med en kompis som tryckt ner mig och manipulerat mig under 20-årstid. Jag har ätit antidepressiva i 7 år och gått till olika psykologer som det verkligen inte har klickat med och som inte har tagit mitt mående på allvar!

Så tänkte att jag antagligen inte hade så stora problem, men ångesten var ju fortfarande kvar.

Då fick jag tips av en kompis om Luiza och tänkte att det var värt att testa. Från första stund som jag träffade Luiza kände jag mig sedd och hon lyssnade verkligen på mig och tog mig och mitt mående på stort allvar. Hon fick mig att tänka och se på saker annorlunda. Det inte är rimligt att tycka illa om och trycka ner sig själv!

Tack Luiza för alla kloka råd och tips du gett mig! Du är helt fantastisk! Utan dig hade jag inte vart där jag är idag!

Dina grymma visdomsord kommer jag alltid bära med mig:
Kan jag påverka detta just nu? – Nej!  FUCK OFF!”

En extremt tacksam 28åring

”Knappt ett år efter min pension började jag må dåligt. Jag hamnade på sjukhus med tryck och smärtor i bröstet. Jag fick antidepressiva men något i mig ville inte ta tabletter. Då hittade jag Luiza och jag är så glad över att jag vågade lyssna på mig själv och lyfta telefonen. Det var nervöst inför första mötet men när vi satte oss ner och började prata kändes det så naturligt. Att kunna få prata med någon utan att bli dömd och veta att den personen inte tycker jag är konstig var så befriande för mig. Hon såg saker i mig som jag inte hade en aning om att jag hade. Bra saker som idag stärker mig. Jag hade fördomar innan jag kom dit så som att det kanske skulle vara stelt eller jobbiga tysta stunder. Jag hade fel. Samtalen har varit roliga, insiktfulla och jag har blivit så stark. Jag kan tacka nej utan att få dåligt samvete. Länge trodde jag att det var något fel på mig, att jag var den enda som mår så här. Tack och lov hade jag fel.”

Birgitta, 67

 

”Jag sökte hjälp hos Luiza på grund utav att jag hade det lite jobbigt med min sambo som behövde någon att prata med om sina problem, innan la min sambo mycket vikt på mina axlar och detta gjorde att jag mådde dåligt, så jag behövde hjälp med att förstå och inse att min sambo behöver lösa detta/dessa problemen själv och att jag helt enkelt skulle ”av visa” min sambos problem från mig för att jag skulle må bra igen och att min sambo skulle ta upp problemen i stället med Luiza.
Luiza har ett väldigt mysigt rum som man sitter och pratar i, när man kommer in i detta rum så känner man sig lugn och kan slappna av väldigt mycket detta gjorde att jag kände mig hemma och hade inga problem med att prata. Jag tycker att Luiza visade en mycket lugn och harmonisk känsla och lyssnade jättebra på vad man hade att säga och hon pratade och förklarade på ett sätt som var lätt att förstå och man kunde även ha sina egna tankar och funderingar utan att det ”kändes” löjligt. Luiza gjorde så att jag kunde öppna mig för henne på ett sätt som är helt otroligt, det är svårt att förklara denna känsla man måste uppleva den själv för att förstå!

// Kramar från en lyckligare och stabilare individ!”

Viktoria, 25

 

”För nästan ett och ett halvt år sedan så drabbades jag av en ganska allvarlig depression. Jag fick tabletter och efter mycket tjatande även tillgång till en psykolog. De tio gångerna jag gick hos denna psykolog var, så här i efterhand, inte till så mycket nytta, snarare tvärtom. Så när de tio gångerna var slut så stod jag där med endast mina tabletter. Av en händelse så träffade jag en bekant som berättade att hon gick hos en terapeut som hon trivdes så bra med. Jag fick ett visitkort i min hand till en tjej som hette Luiza. Efter ett par dagar så ringde jag upp henne och vi bestämde tid för ett möte. Det var början på nåt nytt för mig. I hela mitt liv har jag gått och undrat över vad jag ska göra när jag blir ”stor”. Jag har undrat varför jag har så svårt för vissa människor, varför jag inte passar in, varför jag är så rastlös, flyttar och byter jobb så ofta, ja det har varit många varför men ingen som kunnat ge mig svar på alla mina frågor. Inte förrän nu. Med stort tålamod och ett hjärta av guld har Luiza lotsat mig igenom alla varför. Jag kan berätta om något som jag har problem med och genast ser hon något som jag inte ser. Hon börjar nysta upp tråden tills jag slutligen förstår vad det hela handlar om och det har varit många ihoptrasslade nystan under resans gång. När hon första gången testade EFT på mig så började jag verkligen undra vad i hela friden hon höll på med. En massa knackningar på utvalda ställen på kroppen och dessutom säga ganska negativa saker under tiden. Ja ja, hon fick hålla på och döm om min förvåning när jag efter några veckor insåg att jag inte ätit en enda godisbit. Jag kom på mig själv med att titta på några läckra äpplen istället för den traditionella chokladbiten. Då insåg jag att det faktiskt fungerade, fastän jag varit något skeptisk…Nu har jag gått hos Luiza i snart ett år och skillnaden är enorm. Jag har betydligt bättre självkänsla och jag har för första gången i mitt liv insett vad jag vill syssla med. Från en åtta-filig motorväg till en enkelfilig. Luiza har gett mig tillgång till en mängd nya verktyg som jag har haft stor nytta av. Jag känner mig starkare som människa och tänker i andra banor. Jag har hittat lugnet inom mig – äntligen. Mina besök är minst sagt beroendeframkallande, så jag lär fortsätta att gå till Luiza, även i fortsättningen, för det dyker alltid upp nya problem och nya tankar och då är det så skönt att veta att jag har någon att vända mig till. Någon som får mig att må bra.”

Jessica, 42

 

”När jag träffade Luiza för första gången så var det efter 5år av allmänvård och psykiatri. Jag var slutkörd och såg henne som mitt sista hopp.

Men wow! Alltså W-O-W. Efter mitt första möte så fick jag en uppenbarelse- ett ’halleluja moment’  Luiza hittade ”det” som  jag så länge trott var den jag var. Jag kände mig fri på första gången på väldigt länge. Jag kände lättnad. Så mitt sista hopp har blivit till en möjlighet. En möjlighet till att tro på ett liv om mig själv som fri.”

29-årig tjej

 

”För mig har det varit väldigt viktigt att gå till dig för att lära känna mig själv och känna efter vad jag vill. Få lära sig hur man ska handskas med sina egna rädslor och att man inte är så knäpp trots allt som man ibland inbillar sig. Gillar sättet du säger informationen till en. Rak och ärligt men aldrig på ett sådant sätt som man har kunnat missuppfattat. Alla behöver gå till en Luiza för att rensa skallen. Övningarna tyckte jag var roliga att testa och några kanske man tar med sig vidare i livet.Många goa pratstunder om livet och kärlek. Framför allt tycker jag om de olika kärlektyperna och vill gärna grotta ner mig längre i det.”

Frida, 29

 

”Jag har gått till Luiza i snart ett år för att jag kände att jag som person stagnerat och behövde ta itu med min självkänsla. Terapiformen passar mig alldeles utmärkt, problemen som jag brottades med i mitt huvud för ett tag sedan finns inte mera. Om något dyker upp tar jag till tekniker som Luiza använt i samtalen.  Vad mera är tycker jag att min terapeut har ett behagligt sätt, sätter snabbt huvudet på spiken och har en underbar humor.”

Anna-Lena, 53

 

”När jag träffade Luiza för första gången så var det efter 5år av allmänvård
och psykiatri. Jag var slutkörd och såg henne som mitt sista hopp.

Men wow! Alltså W-O-W. Efter mitt första möte så fick jag en uppenbarelse-
ett ’halleluja moment’  Luiza hittade ”det” som  jag så länge trott var
den jag var. Jag kände mig fri på första gången på väldigt länge. Jag kände
lättnad. Så mitt sista hopp har blivit till en möjlighet. En möjlighet till
att tro på ett liv om mig själv som fri.”

Amanda, 28

 

”För nästan ett och ett halvt år sedan så drabbades jag av en ganska allvarlig depression.  Av en händelse fick jag ett visitkort av en bekant till en tjej som hette Luiza. Det var början på nåt nytt för mig. I hela mitt liv har jag gått och undrat över vad jag ska göra när jag blir ”stor”. Jag har undrat varför jag har så svårt för vissa människor, varför jag inte passar in, varför jag är så rastlös, flyttar och byter jobb så ofta, ja det har varit många varför men ingen som kunnat ge mig svar på alla mina frågor. Inte förrän nu. Med stort tålamod och ett hjärta av guld har Luiza lotsat mig igenom alla varför. Jag känner mig starkare som människa och tänker i andra banor. Jag har hittat lugnet inom mig – äntligen.”

Sofia, 29