Slide background

Livsarkitekt, Terapeut & Föreläsare

Kunde jag - så kan du


Om mig - Luiza Elik

Jag hjälper många människor till ett mer värdefullt och välbalanserat liv. De blir starka, trygga och uppskattar livet på ett helt nytt sätt. Hos mig kan du känna dig trygg och lyssnad på. Jag möter dig med tillit och öppet sinne. Min kunskap, erfarenhet och passion gör mig effektiv och äkta i mitt arbete. Jag älskar verkligen mitt arbete. Du behöver inte vara rädd för att du ska framstå som konstig eller att jag ska döma dig. Jag har hört det mesta och jag skulle vara fel person på fel plats om jag vore dömande. Samtalen är givande, insiktsfulla och tar dig alltid ett steg närmre ditt mål. Tillsammans undersöker vi och skapar förståelse för ditt förflutna, nuet och framtiden. Du får möjlighet att titta på dina tankar och känslor så att du kommer till nya insikter och kan komma vidare i livet. Jag följer, stöttar och ser till att din utveckling går åt rätt håll. Jag arbetar med hjärtat vilket det märks i mitt engagemang. Gå gärna in på referenser för att läsa klienters omdömen.

Vill du bli kontaktad? Skriv ditt namn och nummer nedan


För att berätta lite om mig så har jag rötter från Makedonien, född på Östra sjukhuset i Göteborg och är av årgång 1975. Jag tycker det är viktig med lojalitet och att vara så ärlig som möjligt främst mot sig själv. Att våga sätta sig själv i första hand utan att tappa ödmjukheten. Utanför mitt arbete ser jag alldeles för ofta människor som mår dåligt men som inte tror att de kan få hjälp. Det är baksidan av mitt arbete, att se att jag kan hjälpa någon men att den inte vill ha den hjälp som finns. Det är nog den största utmaningen för mig. Men jag har lärt mig att man bara kan hjälpa den som vill bli hjälpt. Mer kan jag inte göra, även om jag vill. Kanske du tar hjälp av vänner men även om de vill väl så hämtar de information från sina egna erfarenheter och värderingar som inte alltid stämmer överens med dina. Jag hjälper dig utifrån dig, ditt liv och dina erfarenheter. Det finns inte en människa jag inte ser potential i. Jag säger inte att jag alltid lyckas, men jag gör alltid mitt bästa. Kontakta mig så löser vi det tillsammans!

Jag är utbildad i NLP – Neurolingvistisk Programmering, Hypnos & Hypnosterapi, EFT – Emotional Freedom Techniques och konflikthantering. Jag har samlat dessa utbildningar under namnet Livsarkitekt. Anledningen till mina utbildningsval är för att jag anser de vara de mest effektiva formerna inom terapi och personlig utveckling. Det ger mig möjlighet att arbeta med många olika problemområden. Allt från personlig utveckling till depressioner. I mina sessioner använder jag all min kunskap och erfarenhet.  Samtalsterapi är bäst lämpat för saker som hänt i vuxenlivet och saker du minns medans hypnos och hypnoterapi arbetar på djupet med bland annat undanträngda minnen och själslig smärta.

Jag arbetar utifrån att vi alla har erfarenheter i livet som påverkat oss. Vissa mer än andra, speciellt svåra händelser och händelser i barndomen. För att du ska kunna leva i harmoni med dig själv och känna dig värdefull så behöver dessa erfarenheter bearbetas. De behöver neutraliseras – ilska, sorg, svek och osäkerhet är inte känslor du ska bära på. En myt jag vill slå hål på är ”tiden läker alla sår”. Tiden läker inte alla sår, speciellt sår från barndomen de blir bara rostiga och undangömda i dig men det betyder inte att de inte påverkar dig. Tvärtom de påverkar dig på ett sätt du kanske inte är medveten om. Du har burit dem så länge att du upplever dem som en del av dig och att de inte går att göra något åt. Även detta är en myt. Vi människor är bara gamla barn. Vi har alla minnen av någon som varit dum mot oss när vi var små. Lägger man lite tid på just det minnet så kommer en negativ känsla upp och där är beviset på att vi bara är gamla barn. Jag har ännu inte träffat någon som inte håller med om det.

En av mina styrkor är att tillsammans med dig hitta kärnproblematiken, hitta grundorsaken till varför du mår dåligt, har ångest eller är deprimerad. Sanningen är att många gånger är den verkliga orsaken till hur du mår långt ifrån vad du tror du mår dåligt av. Bakom stress kan finnas krav, bakom depression kan ligga låg självkänsla. Det jag under mina år som terapeut lärt mig är att människor gärna vill lösa sina mentala och känslomässiga problem själva fastän det finns hjälp att få. Vi har inte fått med oss kunskap i om hur vi ska möta känslor i livet. Det finns inga sådana lektioner i skolan. Vi får inte lära oss hur vi ska hantera våra känslor när vi blir svikna, känner ångest eller är nedstämda. Jag är övertygad om att det skulle bespara samhället mycket pengar om vi fick det. Vi kan ta oss till månen men när det kommer till vårt inre och mentala tillstånd anser jag att vi är nästintill analfabeter. Jag tror att alla människor kan må bra och leva ett bra liv. För att göra det behöver vi bli av med det negativa så att det positiva kan få träda fram, men ibland behöver vi skjuts på vägen.

Med värme,

Luiza Elik

”Endast rädslor kan hindra dig från att hitta ditt riktiga jag”


facebook                    googleplus                    skype